08 Μάι 2023

Burning Days

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, παρουσιάζει τις ταινίες που διαγωνίζονται για Το Βραβείο Κοινού LUX 2023.

Η ταινία 'Μέρες ξηρασίας' είναι μια τολμηρά στιλιζαρισμένη ταινία που αναμειγνύει την εικονογραφία του γουέστερν και του νεο-νουάρ με την αιχμηρή κοινωνική κριτική.

2022, Δράμα / θρίλερ, 131΄
Γλώσσα: Τουρκικά με ελληνικούς υπότιτλους
Θα ακολουθήσει 15λεπτη συζήτηση της ταινίας.

Είσοδος Ελεύθερη

Σύνοψη: Ο Εμρέ, ένας νέος και αφοσιωμένος εισαγγελέας, διορίζεται σε μια μικρή πόλη που μαστίζεται από τη λειψυδρία και τα πολιτικά σκάνδαλα. Αν και στην αρχή νιώθει ευπρόσδεκτος, στην πορεία οι συναντήσεις του κινούνται σε υψηλούς τόνους και άθελά του εμπλέκεται στην τοπική πολιτική σκηνή. Όταν ο Εμρέ έρχεται πιο κοντά με τον ιδιοκτήτη της τοπικής εφημερίδας, οι φήμες οργιάζουν και η ένταση κορυφώνεται.

Εκρηκτική από την πρώτη κιόλας σκηνή και καθηλωτική ως τους τίτλους τέλους, αυτή η οξυδερκής αλληγορία για την ομοκοινωνικότητα και την εξουσία επινοεί μια νέα γλώσσα για να καταδικάσει μια κοινωνία που έχει φτιαχτεί από άντρες. Κυρίως, όμως, πραγματεύεται με λεπτούς χειρισμούς τις εσωτερικές τους συγκρούσεις.

Σας προσκαλούμε να βαθμολογήσετε τις ταινίες που έχετε παρακολουθήσει στο: luxaward.eu

Το Βραβείο Κοινού LUX απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Europa Cinemas. Το βραβείο τιμά τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα στην Ευρώπη.

Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή έως τις 12 Ιουνίου 2023.

Η προβολή της ταινίας ξεκινά ακριβώς στις 8:30.

Χώρος εκδήλωσης: Δημοτικό Θέατρο Σκάλα
Κυριάκου Μάτση 15, 6015, Λάρνακα

Δέν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Κινηματογραφικής Λέσχης: 99434793

Με την οικονομική στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού

Σχετικά

18 Δεκ 2023

Νυχτερινοί Επισκέπτες (Les Passagers de la Nuit)

11 Δεκ 2023

Η βασίλισσα της Κυψέλης (Hive)

04 Δεκ 2023

Τα Οχτώ Βουνά (The eight mountains)