10 Απρ 2023

Προβολή ταινίας: Triangle of Sadness

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, παρουσιάζει τις ταινίες που διαγωνίζονται για Το Βραβείο Κοινού LUX 2023.

Η ταινία «Triangle of Sadness» γυρίστηκε στην Ελλάδα και κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών του 2022 και ήταν υποψήφια για τα βραβεία OSCAR: Καλύτερης Ταινίας της Χρονιάς, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

2022, Κωμωδία / Δράμα, 147'
Γλώσσα: Αγγλικά, Σουηδικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ελληνικά, Ταγκαλόγκ και Ακάν.
Με ελληνικούς υπότιτλους.
Θα ακολουθήσει 15λεπτη συζήτηση της ταινίας.

Είσοδος Ελεύθερη

Σύνοψη: Τα διάσημα μοντέλα Carl και Yaya είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μία παρέα από ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από τη Ρωσία, βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο, που επικαλείται τον Μαρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram. Αλλά, όταν ξεσπά μία θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο. Ο Carl και η Yaya βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

Σας προσκαλούμε να βαθμολογήσετε τις ταινίες που έχετε παρακολουθήσει στο: luxaward.eu

Το Βραβείο Κοινού LUX απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Europa Cinemas. Το βραβείο τιμά τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα στην Ευρώπη.

Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή έως τις 12 Ιουνίου 2023.

Η προβολή της ταινίας ξεκινά ακριβώς στις 8:30.

Χώρος εκδήλωσης: Δημοτικό Θέατρο Σκάλα
Κυριάκου Μάτση 15, 6015, Λάρνακα

Δέν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Κινηματογραφικής Λέσχης: 99434793

Με την οικονομική στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού

Σχετικά

16 Δεκ 2024

Η Ύπνωση (The Hypnosis)

09 Δεκ 2024

Τοτέμ (Totem)

02 Δεκ 2024

Animal